Parcours

Dwars door het Hageland/De Kannibaal is met voorsprong de jongste wedstrijd van de Napoleon Games Cycling Cup, maar heeft alles in zich om mettertijd uit te groeien tot het kroonjuweel van het regelmatigheidscriterium. Sinds vorige jaar heeft de wedstrijd ook zijn eigen toertocht. De regio en het unieke karakter vormen een ijzersterke tandem die garant staat voor een unieke uitdaging. In een prachtige streek – het Hageland – waar wielergrootheden als Eddy Merckx, Sven Nys en Roland Liboton kind aan huis zijn, trekken we langs prachtige landschappen en kronkelende wegen over beboste heuvels voorbij uitgestrekte velden.

Dwars door het Hageland/De Kannibaal springt in het oog omdat onverharde wegen een belangrijk aandeel hebben in deze klassieker in wording. Met holle wegen, bospaden en grindwegen zoeken we alle lekkernijen van de streek op. Dat alles in een historisch kader met aandacht voor kastelen, monumenten en ander cultureel erfgoed. De fietser die tussen start- en aankomplaats Aarschot en na de passage op de Citadel van Diest de slag weet te overleven en de rit tot een goed einde brengt, mag zich met recht en reden een man voor het klassieke werk noemen.

Wie zich zelf aan deze uitdaging waagt, kan kiezen tussen een afstand van 50-85-135 km. Hier kan je de parcourskaarten terugvinden. De inschrijvingen openen om 7u30. Tot 11u30 kan je nog starten.